Mijn verhaal

Ik nomineer R-MAN

Tja, wat maakt mijn ex tot kandidaat voor ‘de grootste hufter van Nederland’?
We hadden een leuke relatie, dacht ik. We woonden samen, ik waste, kookte, streek, betaalde boodschappen van de en/of huishoudrekening. Ik betaalde mee aan gas en licht. We gingen samen op vakantie.

Toen hij krap zat betaalde ik die vakantie ook voor hem. En zijn hypotheek. En ik redigeerde zijn presentaties. En zijn website.  Ik vond een klus voor hem toen hij geen werk had. We konden urenlang praten, over van alles. Sparren over zakelijke voorstellen, lachen om dezelfde films.
Ik kon goed overweg met zijn kinderen. Zijn dochter noemde me stiefmoeder en knuffelde me graag.  Mijn zoon vond hem aardig.  Mijn kat woonde bij ons. Kortom, de ideale relatie, toch?

Maar af en toe had ik toch een idee van…. hmmm… er klopt iets niet.

En toen kwam… Kerstmis!

Intuïtief had ik een soort jeuk tussen mijn schouderbladen, waar ik net niet bij kon. Je kent dat wel. Zo’n knagend gevoel. En dat werd sterker naarmate de feestdagen dichterbij kwamen.
Oud en Nieuw was gepland met vrienden van hem, zoals ook voorgaande jaren.

Maar de Kerstdagen dan? Yep. Duister punt.

21 december, na het eten, gooide ik de vraag er maar eens uit. ‘Robert, wat zijn eigenlijk jouw plannen met de Kerst?”

“Ik ga naar mijn familie”.

Wow. Dat was duidelijk. HIJ ging naar zijn familie en wat ik ging doen? Uhh…. alleen zitten? Van verbijstering kon ik geen woord uitbrengen. Dat hoefde ook niet, want hij werd gebeld en ging doodleuk 1.5 uur met zijn opdrachtgever praten.

Ik was volledig verdoofd, al die tijd. Ik ben opgestaan en naar bed gegaan. De volgende dag heb ik wat spullen gepakt en ben ik vertrokken.  Hem gemaild dat ik na moest denken. Kreeg ik doodleuk terug, ‘goh, dan gaan we morgen zeker niet zoals gepland naar de sauna?’ Right…..

Uit de mails die volgden bleek dat mijn intuïtie juist was geweest. Hij had na de feestdagen willen praten. Yo! NA DE FEESTDAGEN? Je laat je vriendin stikken met Kerst en denkt dat ze wel wacht tot 2 januari? En wanneer had je willen vertellen dat je wegging met Kerst? Op het moment dat ik de kalkoen in de oven schoof?
Een paar dagen later heb ik al mijn spullen uit zijn huis gehaald. Ik was er klaar mee.

Gaan we rot doen?

Hoe scoort dit op de hufterschaal? Ok, so far hebben we:

  • lafheid
  • bedrog
  • achterbaksheid

Maar daar win je nog geen trofee mee! Daar is meer voor nodig! Je moet minstens een beetje serieus natrappen om kanshebber te zijn. En verdomd, dat kon hij.

Via via hoorde ik dat hij rondvertelde dat het geen serieuze relatie was geweest, alleen maar makkelijk, dus het was niet zo erg wat hij gedaan had.

Noteer even, als punten scorend voor de trofee…. natrappen.

De kers op de taart

Na een maand of 3 nog een keer met hem gesproken. Een soort afsluiting. Omdat ik nog met zoveel vragen zat. En ja, er werd weer dik gescoord voor de hufterprijs.
In de categorie liegen en ontkennen… bonus hufterpunten!

Ik ben er trots op dat ik hem gewoon koffie heb gegeven. Zonder arsenicum. Want ik wist ook toen al…

IK DOE HET NIET!